Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Venkelsoep

Venkelsoep

Door: goldflower

  • Frans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2002

Ingrediënten 2 personen


1 venkelknol
0,5 liter kruiden- of runderbouillon



Een lekkere lichte bouillon met venkel. Erg lekker bij vis of als licht voorgerecht of tussengerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd een plak van ongeveer 1 cm van de onderkant van de venkelknol af. De bladeren van de knol komen nu los te zitten. Haal er 1 groot blad af, maak het schoon en snijd het in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe wat boter in de soeppan en fruit hierin de venkel, niet bruin laten worden! Giet vervolgens de bouillon eroverheen en breng de soep aan de kook. Als de soep kookt de pit laag zetten en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Serveertip

Serveer de soep direct uit de pan op twee borden, de soep koelt erg snel af en moet het liefst zo warm mogelijk gegeten worden. Gebruik wat van het loof van de venkelknol om de soep mee te garneren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goldflower
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top