Sherwood

  • Amerikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2002

Een basis voor brood/cakedeeg

Deel dit recept

Ingrediënten
Starten met: *de 1e dag 1 tl suiker, 2 kopjes warm water, 1 zakje gist, 2 kopjes bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een Amerikaans/Canadees kopje is een maatbekertje dat gelijk staat aan 16 el of bijna 230 ml.

Voorbereiding

Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water. Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan. Roer de rest van het warme water erbij en de bloem. Klop totdat het een glad beslag is. Goed afdekken met plastic folie. Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag.

Bereidingswijze

**2e dag, Voeg toe: 1 kopje bloem, 1 kopje melk en 1/2 kopje suiker. Losjes bedekken en in de koelkast zetten.
***3e dag, alleen roeren, terug in de koelkast.
****4e dag, alleen roeren, terug in de koelkast.
*****5e dag, Voeg toe: 1 kopje bloem, 1 kopje melk, 1/2 kopje suiker. Terug in de koelkast.
******6e - 10e dag, elke dag 1 keer roeren en terug in de koelkast zetten.

Serveertip

1 kopje aan een vriend(in) geven met het recept erbij. Als je zelf nog 1 kopje over hebt dan begin je weer met 'voeren' vanaf dag 2. Zolang je iemand in je vriendenkring hebt die nog 1 kopje overheeft, dan kan er altijd weer een nieuw beslag worden gestart.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten