1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. kiesjeliesjs (hamansoren)

kiesjeliesjs (hamansoren)

  • Joods, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2002

Ingrediënten 4 personen


400 g bloem 4 eieren 2 theelepels olie 1 theelepel zout 4 eetlepels water olie om te frituren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gezeefde bloem in een diepe kom doen. In het midden van de bloem een kuil maken. De eieren schuimig kloppen en de olie erdoor mengen. Eieren, water en zout in de kuil gieten. Met een houten lepel vanuit het midden alles mengen, dan kneden tot een soepel deeg dat niet aan je handen moet blijven kleven. Van dit deeg tien ballen maken en deze een uur laten rusten. Op een met meel bestrooide ondergrond de ballen papierdun uitrollen. Uit het deeg ruiten steken van ca. 7 cm. Deze in hete frituurolie goudgeel bakken. De Hamansoren met een schuimspaan uit de frituur nemen en ze goed laten uitlekken. Voor het serveren poedersuiker erop strooien. De droge kiesjeliesj in een trommel bewaren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top