bruine bonen 'tutti frutti'

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2002

een bruine bonenschotel met een salade van andijvie en knolselderij

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. bruine bonen--400 gr. bacon of mager gerookt spek--40 gr. boter--1 ui--250 gr. tauge--mespuntje kerrie--30 gr. bloem--2 dl. melk--peper u.d.m.--zout--worcestershiresaus--8 kleine augurken.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

spoel de bruine bonen af met koud water en laat ze een nacht in koud water weken.

Bereidingswijze

Zet de bonen met het weekwater op en voeg er, wanneer ze bijna gaar zijn, een snufje zout aan toe.
Snijd de bacon of gerookt spek in plakjes, en bak ze zachtjes met een klein klontje boter. Laat het de fijn gesnipperde ui even meefruiten en doe er vervolgens de goed gewassen touge bij. Laat dit geheel 10 minuten smoren. Smelt in een andere pan 30 gr. boter, roer er een mespuntje kerrie en 30 gr. bloem doorheen. Laat deze roux op een zeer laag pitje even gaar worden. Giet er dan 2 dl. melk bij en roer dit erdoor. Als het sausje te dik wordt doe er wat van het bonenkookvocht door. Breng de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestershiresaus. Snijd de augurken in blokjes, doe ze door de saus . Meng er dan het mengsel van bacon, ui, touge door.
Voeg dan de gare uitgelekte bruine bonen er aan toe.

Serveertip

Met een salade van andivie met knolselderij.
Snijd een krop andijvie heel fijn, rasp 200 gr. knolselderij en meng deze groenten door elkaar. Maak een sausje van 4 eetl. slasaus, 1 eetl. tomatenketchup, wat azijn uit het augurkenpotje, een mespuntje mosterd en een gesnipperd sjalotje. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en een snufje tijm. Meng dit door de groenten.
Bij dit alles past heel goed een luchtige aardappelpuree.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 22-01-2002

nu het donker en een regenachtige dag is heb ik wel zin om vanavond bonen te gaan eten, alleen koop ik een blik en dat is misschien niet zo lekker maar de salade heb ik ook nog nooit gegeten dus zal de combinatie wel lekker smaken. bedankt en groet van lekkerbekje_bm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten