1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Door: naomieke

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2002

Ingrediënten 3 personen


1 Bloemkool, 1 Ajuintje, Olijfolie, 2 Groentenbouillon en 1 kippenbouillonblokje, 1 1/2 Water, 250 ml Melk, Peper, zout voor liefhebbers, 1koffie lepeltje currypoeder, bieslook en peterselie, goei scheut room, 100 gr Gruyere kaas.



Een lekkere soep, zeker in combinatie met kaas Mmmmm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel, snipper de ajuin en stoof ze in de olie laat hem mooi glazig worden.
Bloemkool kuisen en wassen dan bij de ajuin en nog wat laten stoven samen ongeveer 5 min.
Giet het water, bouillonblokjes, kruiden bij de bloemkool en laat ze zacht worden.
Pureer dit mengsel dan, voeg melk en room toe laat nog eff door pruttelen.
Serveer met beschuit en leg daar wat Gruyere kaas op, of zonder beschuit.

Serveertip

Leg in je border of soepkom een sneetje brood, strooien er wat kaas over dan in een gril wat laten gratineren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top