1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gerookte zalmrolletjes

Gerookte zalmrolletjes

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2002

Ingrediënten 6 personen


4 plakken gerookte zalm
125 ml creme fraiche
150 gram (kastanje)champignons
2 sjalotjes
zout en peper
dille
theelepel truffelolie (eventueel)



Zalmrolletjes gevuld met een champignon-mousse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotjes snijden en fruiten in olijfolie
Champignons in dikke plakken snijden. Als sjalotjes glazig zijn uit de pan halen in hetzelfde vet de champignons op hoog vuur bruin bakken.

Bereidingswijze

Champignons uit de pan halen, laten afkoelen en zeer fijn snijden (evt. in keukenmachine). Mengen met sjalotjes, creme fraiche en (eventueel) truffelolie.Dille, zout en peper naar smaak toevoegen. In de koelkast laten afkoelen (indien nodig).
Plakken zalm bestrijken met champignonmengsel. Vervolgens de plakken oprollen, inpakken in vershoudfolie en ca 20 minuten in de vriezer leggen.

Serveertip

Rolletjes in plakken van ca 2 cm snijden. Serveren met een beetje ijsbergsalade, toast, creme fraiche en een takje dille



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top