1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalmpate

Zalmpate

Door: daan1111

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2002

Ingrediënten 6 personen


250 gram verse zalmfilet
175 gram gerookte zalmsnippers
175 ml creme fraiche
1 geroosterde rode paprika
2 bosuitjes
zout, peper
1 ei


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Braadslede/ovenschotel
Cakevorm


Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden
Verse zalmfilet in keukenmachine heel fijn pureren met creme fraiche en het ei.
Dan gerookte zalmsnippers, in kleine blokjes gesneden paprika en in ringetjes gesneden bosui erdoor roeren (dus niet pureren)

Bereidingswijze

Cakevorm bekleden met aluminiumfolie en insmeren met een beetje olie. Zalmmengsel erin doen en de cakevorm in de braadslede/ovenschotel zetten. Vervolgens kokend water in de braadslede/ovenschotel gieten zodat de cakevorm ongeveer voor de helft onderstaat.
30 minuten in de oven, dan laten afkoelen en 2 uur in de koelkast laten opstijven. Pate storten en in plakken snijden.

Serveertip

Als voorgerecht: met wat toast, creme fraiche en een beetje salade
Als amuse: op een toastje of witbroodrondjes met een takje dille als garnering



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top