Zalmpate

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2002

Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram verse zalmfilet
175 gram gerookte zalmsnippers
175 ml creme fraiche
1 geroosterde rode paprika
2 bosuitjes
zout, peper
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Braadslede/ovenschotel
Cakevorm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden
Verse zalmfilet in keukenmachine heel fijn pureren met creme fraiche en het ei.
Dan gerookte zalmsnippers, in kleine blokjes gesneden paprika en in ringetjes gesneden bosui erdoor roeren (dus niet pureren)

Bereidingswijze

Cakevorm bekleden met aluminiumfolie en insmeren met een beetje olie. Zalmmengsel erin doen en de cakevorm in de braadslede/ovenschotel zetten. Vervolgens kokend water in de braadslede/ovenschotel gieten zodat de cakevorm ongeveer voor de helft onderstaat.
30 minuten in de oven, dan laten afkoelen en 2 uur in de koelkast laten opstijven. Pate storten en in plakken snijden.

Serveertip

Als voorgerecht: met wat toast, creme fraiche en een beetje salade
Als amuse: op een toastje of witbroodrondjes met een takje dille als garnering

Laatste reacties

anthonyg avatar
anthonyg 01-12-2003

Heerlijk deze pate! Een echte aanrader. Niet te veel werk en bijzonder smakelijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten