Tongrolletjes gevuld met zalm en spinazie, met kreeftsaus

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

4 tongrolletjes.2 stukken zalmfilet.12 tot 15 spinaziebladeren.1 blik kreeftensoep.Visfumet.4 scampi.Room.Peper en zout.Bloem.Boter.Verse dille.Nootmuskaat.1 soepprei.8 aardappelen. Keukentouw.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Een scherp mesje.
  • Een braadpannetje.
  • Een kookpan.
  • Een garde.
  • Keukentouw.
  • Een mixer.
  • (aperitiefpotjes voor de soep).
  • Bereidingswijze

  • Snij de zalmfilets in twee gelijke, flinke stukken.
  • Bepoeder de tongfilets langs de velzijde met een mengeling van bloem en gemalen peper.
  • Draai om en leg op elke filet een drietal bladeren spinazie en een stuk zalm.
  • Kruid lichtjes met peper en zout en leg er een takje dille op.
  • Was de prei, snij ze in fijne stukjes en stoof ze op in boter.
  • Kook de aardappelen en pureer ze samen met de prei.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Meng een half blik kreeftensoep met een gelijke hoeveelheid visfumet/room.
  • Warm op en bak de scampi mooi rood.
  • Bak de tongrolletjes in boter.
  • Serveertip

  • Serveer de tongrolletjes met een lepel preistoemp (puree) en de kreeftensaus.
  • Versier met een scampi en een takje dille.



    • Ook heel lekker is de tongrolletjes vullen met een of twee reuzengarnalen.
    • Pel de garnalen en bak ze even kort aan voor je ze in de visfumet rolt.
    • De overschot van het blik kreeftensoep, verwerk je zoals beschreven op de verpakking.
    • Versier met grijze garnalen en je hebt meteen een heel lekkere smaakmaker bij het aperitief.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    jeirdolleke avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten