1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. garnalentoast

garnalentoast

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten 4 personen


4 Sneetjes wit casino brood. 300 gram rauwe garnalen (gamba's). 2cm.Gemberwortel. 1 thl.suiker. 1.eetl.Maizena. 25 gram Eiwit.
1 thl. Sesamolie. 2 Bosuitjes.1 teentje Knoflook. peper en Zout en Paneermeel.



Erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de korsten van het brood, en rooster het brood licht in de oven. Snijd daarna elk sneetje in 4 driehoekjes.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Hak dan de gember ragfijn.
Doe de garnalen-gember-knoflook-eiwit-suiker-peper en zout en de maizena en de sesamolie in de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Doe dan de massa in een kom en schep er de zeer fijn gesneden bosuitjes door.
Schep een lepeltje garnale massa op ieder driehoekje brood, en vorm er een kleine piramide vanen besmeer ook de zijkanten licht.Strooi er daarna paneermeel overheen en druk het licht aan. Frituur de toastjes circa 2 min. op 190 graden tot ze goudbruin zijn. Serveer er een lekker sausje bij naar eigen smaak,b.v. loempiasaus of curry.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top