1. Home
  2. Recepten
  3. Uienjam

Uienjam

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten



4 kg uien, in dunne plakjes
120 g boter of een boter-vervanger (bv. kokosboter)
50 ml honing
50 ml balsamico azijn



Een unieke homemade jam dat heel leuk is om als geschenk te geven. Bovendien ook heel lekker om te gebruiken in plaats van calorierijke spreads.
Goed voor 2 liter!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de uien in dunne plakjes. Doe de boter en de ui in een grote pan en leg er het deksel op. Laat koken op een gemiddeld vuur en roer er af en toe eens in. Zet het vuur zo hoog mogelijk zonder dat je de uien laat aanbranden. Zodra de uien week worden en wat verschrompelen en ongeveer nog de helft van hun volume hebben, zet je het vuur laag en laat je ze verder koken, zonder ze te laten aanbranden, tot ze een caramel kleurtje krijgen. Doe het deksel er dan van en verlaag indien nodig het vuur. Voeg de honing en balsamico azijn toe. Laat verder koken tot je een papperige massa hebt en er geen vocht meer over is. Check de smaak, er mag geen al te scherpe uiensmaak zijn! Indien nodig, voeg meer honing en balsamico azijn toe.

Serveertip

Heerlijk bij pate, paddenstoelen, geblancheerde venkel en courgette. Of naar eigen smaak uiteraard! Je kunt deze jam 2-3 weken in de koelkast bewaren en ook invriezen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flynnie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flynnie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top