1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kung pao kip

Kung pao kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten


400 gr. kippenfilet4 eetl. olie4 - 5 kleine gedroogde Spaanse pepers
2 tenen knoflook4 - 6 dunne plakken gemberwortel1 eetl.
Shaoxing wijn of sherry4 lenteuien50 gr. gebrande pinda's
Voor de saus:1 eetl. donkere sojasaus3/4 eetl. chilisaus
3,5 theel. rijstwijn3,5 theel. suiker1 eetl. maizena6 eetl.
heldere bouillon of waterVoor de marinade:1/2 theel. zout
4 theel. lichte sojasaus4 theel. Shaoxing wijn of sherry
1,5 theel. maizena1 eetl. losgeklopt eiwit



Lekker met witte rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het kippenvlees in dunne reepjes.Snij die weer blokjes van
ca 1 cm. en leg ze in een kom.Maak de marinade en doe die bij de
blokjes in de kom.Vermeng alles goed en laat 15-30 min. marineren.
Roer de ingredienten voor de saus door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit een wok op hoog vuur tot deze begint te roken.Voeg de olie
toe en laat rondvloeien.Voeg de in stukjes gesneden, ontpitte pepers
toe en roerbak kort, voeg dan de in schuine plakjes gesneden knoflook
en de gember toe en schep alles om zodat hun aroma vrijkomt.Voeg de
kip toe en roerbak 1 min.Giet de wijn langs de rand en blijf
roerbakken.Voeg de in ringetjes gesneden uien toe en roerbak nog
30-45 sec.

Serveertip

.Schep het op een verwarmde schotel en dien op.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top