1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim Sum

Dim Sum

Door: chin-chin

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten


500 gr gepelde en schoongemaakte garnalen
4 in dunne ringen gesneden lente-uien
1 eetl. verse geraspte gemberwortel.
2 eetl. fijngehakte waterkastanjes
3 theel. maizena
2 theel. sesamolie
1 theel. sojasaus
1/2 Theel. suiker
zout en peper
40 wontonvelletjes



Gowgees. Deegmaantjes gevuld met garnalen. Deze worden, in China, meestal 's ochtends bij de thee gegeten, maar hier kunnen wij het als borrelhapje eten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng garnalen, lente-ui, gemberwortel en waterkastanjes met elkaar.
Roer de maizena met de sesam-olie, sojasaus, suiker en naar smaak
peper en zout, tot een glad papje en roer het door het garnalenmengsel.
Gebruik de deegvellen een voor een.Leg een flinke theelepel
vulling in het midden van elk vel, druk de randen samen en vorm een
halve maan.

Bereidingswijze

Leg een stuk bakpapier in een stoommandje en leg de Gowgees hierin,
zonder dat ze elkaar raken!
Stoom ze afgedekt, eventueel in verschillende porties, in ca 8 minuten
gaar.

Serveertip

Serveer eventueel met een sojasaus of een zoete chilisaus.Eet
smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top