1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met kip en aubergine

Tajine met kip en aubergine

Door: maroque

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 panklare kip van 1800 g in 8 stukken
2 middelgrote aubergines
1 teen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 snuf saffraan
1 tl zout
peper
2 grote uien
4 el olie
1 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor (5 minuten voor aanvang). Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van 1,5 centimeter. Bestrooi ze met peper en zout en plaats ze dicht onder de grill om ze in 5-6 minuten aan iedere kant bruin te bakken. Hak de knoflook en doe de gember, saffraan, zout en peper bij elkaar in een kom. Leg de stukken kip in de tajine of ovenvaste schaal. Schep de helft van de kruiden erover en dek het af. Zet het op een matig vuur. Pel de uien en snijd ze in plakken. Leg de ui op de kip en daarop de aubergineplakken. Doe de rest van de kruiden erover en dek het geheel af. Laat het op een laag vuur 1 uur sudderen. Pers de citroen uit en strooi het sap over de kip. maak het af met peper en zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top