1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine van lam met pruimen en sesam

Tajine van lam met pruimen en sesam

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten 4 personen


700 gr. lamslappen
200 gr. uien
2 tenen knoflook
2 kruidnagels
1/2 theel. koenjit
1 eetl. olie
25 gr. boter
75 gr. gewelde pruimen
zout & peper
50 gr. amandelen
2 kaneelstokjes
25 gr. sesamzaad



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken, pel de uien en knoflook en snipper deze. Vlees, uien en knoflook, kruidnalgelen, koenjit, olie, boter en pruimen in de tajine. Op smaak brengen met peper en zout, 50 ml. water toevoegen en aan de kook brengen. Ca 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Na 30 min. amandelen toevoegen. Gerecht bestrooien met sesamzaad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top