Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. herfst paddestoelenragout

herfst paddestoelenragout

Door: redsonja

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 bakje oesterzwammen.
1 bakje kastanjechampignons.
3 eetlepels olijfolie.
1? dl. witte wijn.
1 ui, gesnipperd.
1 teen knoflook, uitgeperst.
2 eetlepels bloem.
125 ml. creme frache.
zout en peper.
1 eetlepel gehakte ( diepvries ) peterselie.


Verder heb je nodig


Litermaat.
mes.
eetlepels.
keukenpapier.
koekenpan.2x.
garde.
roerlepel.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen met keukenpapier schoon.
snijd indien nodig het onderste stukje van het steeltje af en snijd ze in stukken.
verhit in een Koekenpan een eetlepel olie op hoog vuur.
bak de paddestoelen al omscheppend ca.5 minuten op hoog vuur.
schenk de wijn erbij, strooi er wat zout en peper over en verwarm het geheel nog ca. 1 minuut .
neem de pan van het vuur .
verhit intussen in nog een pan de rest van de olie.
bak de ui met de knoflook op laag vuur ca. 5 minuten.
roer de bloem erdoor .
schenk 1 dl. water erbij en roer het geheel tot alle klontjes eruit zijn.
roer de creme frache erdoor.
schep de champignons erdoor en verwarm het geheel nog ca. 3 minuten.
breng de ragout op smaak met zout en peper.
roer de peterselie erdoor.
serveer de ragout in pasteibakjes of bij rijst of aardappelpuree.
lekker met rode kool.

Serveertip

** eet smakelijk**



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van redsonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top