Aardappelbeignets

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Lekker bijgerecht uit de Marokkaanse keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg geschilde en in stukken gesneden aardappelen

2 fijngehakte uien

3 eieren

100 g geraspte Gruyere

100 g fijngehakte groene olijven

2 el fijngehakte peterselie

sap van 1 citroen

mespunt peper

meel

zout

olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de olijven 5 minuten weken in heet water, haal ze eruit, laat ze uitlekken, en snijd ze klein. Kook de aardappelen zacht in 20 minuten in licht gezouten water. Haal ze uit de pzn, laat ze uitlekken en maak er puree van. Voeg de uien, peterselie, olijven, eieren en geraspte kaas eraan toe met een beetje zout en meng het geheel. Vorm balletjes ten grootte van een noot, rol ze in de meel en druk ze dan voorzichtig plat tot pannekoekjes. Bak ze in heel hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze dan uitlekken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten