Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. In Tijmolie Gemarineerde Dikke Ribkarbonaadjes uit de Oven

In Tijmolie Gemarineerde Dikke Ribkarbonaadjes uit de Oven

Door: kerstpagina

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Ingrediënten 4 personen


4 ribkarbonades van 3 cm dikte met bot, bot schoongeschraapt (te bestellen bij de slager)
4 el olijfolie
3 teentjes knoflook ontveld
1 el citroenrasp
12 takjes tijm, blaadjes en topjes geplukt .
zout en peper


Verder heb je nodig


Vijzel
Braadslee
Oven
Aluminiumfolie


Je hoeft alleen de marinade te maken en de oven doet de rest. Hoofdgerecht Licht Winterkerstmenu P.P. 325 kcal.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf in de vijzel de knoflook en de helft van de tijm fijn. Meng de rest van de tijm, citroenrasp en olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de karbonades als een envelopje open en bestrijk ze van binnen en van buiten met wat tijmolie en bewaar de rest voor het bijgerecht warme wintergroentesalade*. Leg de karbonades in een passende braadslede, dek deze af met aluminiumfolie en laat de karbonades minstens 4 uur in de koelkast marineren. Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden celsius. Verwijder het folie en schuif de braadslee onder in de oven. Bak de karbonades in 30 min. warm en bruin.

Serveertip

Serveer met de warme wintergroentesalade*.
* Zie bijgerechten op de kerstpagina.
N.B. Bak de karbonades 15 min. (ipv 30 min) en leg ze vervolgens bovenop de wintergroentesalade* als deze 15 min. in de oven hebben gestaan. De resterende tijd gaaren ze samen. Zo is alles tegelijkertijd klaar en zit er bovendien meer smaak aan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top