1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Auberginesalade

Auberginesalade

Door: maroque

  • Afrikaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Ingrediënten 6 personen


4 mooie glanzende paarse aubergines
1 bolletje knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder (of chilipeper naar smaak)
zout
peper
4 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
10 takjes peterselie



Een Noord-Afrikaanse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de aubergine in een snelkookpan nadat u het kroontje heeft verwijderd en de onderkant tweemaal overdwars heeft ingesneden. Voeg zout toe. Laat de aubergines ongeveer 5 minuten en doe vervolgens het vuur uit, maar draai de dop van de pan niet los. Laat de aubergines uitlekken, leg ze op een schaal en schenk de saus erover. Saus : Doe azijn, olie, peper, kruiden, fijngehakte knoflook en peterselie in een grote kom. Roer het geheel met een vork goed dooreen en schenk de saus over de aubergines voordat deze afgekoeld zijn. Dien de salade pas na geruime tijd (minstens een uur) op, bij voorkeur lauw.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top