Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Auberginesalade

Auberginesalade

Door: maroque

  • Afrikaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Ingrediënten 6 personen


4 mooie glanzende paarse aubergines
1 bolletje knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder (of chilipeper naar smaak)
zout
peper
4 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
10 takjes peterselie



Een Noord-Afrikaanse salade

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de aubergine in een snelkookpan nadat u het kroontje heeft verwijderd en de onderkant tweemaal overdwars heeft ingesneden. Voeg zout toe. Laat de aubergines ongeveer 5 minuten en doe vervolgens het vuur uit, maar draai de dop van de pan niet los. Laat de aubergines uitlekken, leg ze op een schaal en schenk de saus erover. Saus : Doe azijn, olie, peper, kruiden, fijngehakte knoflook en peterselie in een grote kom. Roer het geheel met een vork goed dooreen en schenk de saus over de aubergines voordat deze afgekoeld zijn. Dien de salade pas na geruime tijd (minstens een uur) op, bij voorkeur lauw.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top