Tabouleh

  • Marokkaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Koude couscoussalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? l groentebouillon

300 gr couscous

1? dl olijfolie

1 komkommer

5 tomaten

? bos munt

3 eetl. witte wijnazijn

1 theel. dijonmosterd

7 eetl. sinaasappelsap

3 eetl. limoensap

zout

cayennepeper

4 tenen knoflook

2 rode pepers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af. Laat 5 min. staan en roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 eetl. olijfolie toevoegt. Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen. was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 eetl. zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet. Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere helft in reepjes. Maak een marinade van 3 eetl. sinaasappelsap, limoensap, 6 eetl. olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn. Meng de marinade met de couscous, de komkommer en de tomaatblokjes. Was de rode pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze zeer fijn. Ontvel de knoflooktenen en hak ze fijn. Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt. Doe dit bij de couscoussalade. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade.

Serveertip

Lekker met gekookte eieren.

Laatste reacties

hartige_taarten avatar
hartige_taarten 01-07-2004

Heb dit samen met de tomatensalade gegeten...een echte aanrader...zal het zeker nog vaker gaan eten ! groet, Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten