100 gram boter,
100 gram suiker,
1 zakje vanille suiker,
3 eieren,
200 cc advokaat,
8 blaadjes witte gelatine van 1.5 gram,
250 cc slagroom,
1 a 2 pakken lange vingers.
Cakevorm of Tiramisuvorm
Een zeer lekker nagerecht,bij ons vinden ze dit nog lekkerder dan Tiramisu
Week de gelatine in koud water.
Wring uit en los de geweekte gelatine op in 50 cc heet water Laat dit afkoelen maar niet dik worden.Splits de eieren en klop de boter, de suiker en de vanille suiker au_bain_marie schuimig. Klop er dan een voor een de eidooiers door totdat er een luchtige massa ontstaat.Mag in geen geval koken. Roer de advokaat en de gelatine door het eimengsel. Laat dit geheel staan zodat het lobbig wordt. Klop de eiwitten en de slagroom na elkaar stijf en spatel ze door het advocaatmengsel. Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie, en laat deze 5 centimeter boven de rand uitsteken. Bedek de bodem met een laag lange vingers in de lengte , bestrijk ze met een laag advokaat mousse. Maak op deze manier meerder lagen.Eindig met een laag advokaatroom. Laat de taart enkele uren opstijven in de ijskast.
Serveertips Stort de taart op een cakeschaal en verwijder de folie.
frituurtequilla 06-02-2002
We maakten het met onze kookgroep maar 8 blaadjes gelatine is veel te veel hoor. Je kan er ping pong mee spelen dan. 3 blaadjes gelatine is meer dan genoeg. Zeker de moeite waard om het eens uit te proberen.
honeybeeke 12-01-2002
Dit recept zal ik zeker eens uitproberen met mijn zelfgemaakte advocaat.
Groetjes