Tajine van oker en aardappelen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram oker

300 gram aardappelen

400 gram lams- of schapevlees in blokjes van 3 cm

? kopje plantaardige olie

300 gram tomaten

5 takjes verse koriander (kasbor) of peterselie

1 tl gemalen koriander (ketoembar)

1 tl gemberpoeder (djahe)

1 tl geelwortel (koenjit) of saffraan

1 tl zoete paprikapoeder

? tl chilipoeder

? tl zout voor het vlees

1 mespuntje zout voor de okers

1 kopje water voor het vlees

? kopje water voor de okers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de okers af en verwijder de uiteinden. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Hak de verse koriander of peterselie fijn. Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur. Voeg het vlees, de gemberpoeder, de geelwortel of saffraan, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak alles 10 min. (regelmatig omscheppen). Strooi het zout over het vlees en doe het water erbij.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 50 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Schep dan het vlees uit de pan en leg het apart. Doe de aardappelen en tomaten bij het kookvocht, schep om en voeg het korianderpoeder en de verse koriander of peterselie toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook 15 min. Intussen: doe in een andere pan de okers met 1 mespunt zout, 5 el kookvocht van de aardappelen en ? kopje water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de okers in 15 min. gaar. Doe het vlees bij de aardappelen, schep ze voorzichtig om en kook nog 5 min. Schep het aardappelen- en vleesmengsel op een platte schaal en leg de okers hier bovenop. Giet al het kookvocht (ook van de okers) hierover uit.

Serveertip

Serveren met een eenvoudige couscous.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten