Russische zuurkoolsoep (sjtsji)

  • Russisch, Soep
  • 60-120 min.

Een russische soep met de fijne smaak van zuurkool en dille.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. soepvlees, 1 mergpijpje, 1 kruidenbuiltje (Honig), 50 gr. reuzel of roomboter, 200 gr. zuurkool, 1 winterpeen, 3 flinke aardappelen, 1 ui, 6 takjes verse dille, bekertje creme fraiche.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet in een pan 2 liter water op met het soepvlees en het mergpijpje. Als het geheel kookt, het vuur laag zetten en het kruidenbuiltje in de bouillon hangen. Laat het geheel zo op zeer zacht vuur 1? trekken. Verwijder dan het kruidenbuiltje en het bot van het mergpijpje.

Bereidingswijze

Spoel de zuurkool in een zeef heel kort af onder de koude kraan. Snij de zuurkool klein en voeg ze aan de bouillon toe. Schil de winterpeen en de aardappels, snij ze in blokjes en voeg ook die aan de soep toe. Kook de soep 20 minuutjes zachtjes door. Snij de dille fijn en doe het bij de soep. Maak de soep op smaak met zout en peper en roer er de boter door.
Schep de soep in een bord en lepel daar een schepje creme fraiche bovenop. Direct serveren.

Serveertip

De soep is het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt en dan een nacht in de koelkast laat staan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

arvey avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten