1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. stamppot veldsla

stamppot veldsla

Door: arvey

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2002

Ingrediënten 2 personen


1 kilo kruimige aardappelen, 1 zakje gewassen veldsla (te koop bij o.a. AH), melk, boter, peper, zout, nootmuskaat, slasaus, suiker



Een frisse lentestamppot

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd van de gewassen veldsla de wortels af. Snijd de bladeren dan in reepjes en maak de sla aan met wat slasaus en een beetje suiker.

Bereidingswijze

Kook de aardappels in 20-25 minuten in ruim water gaar en giet ze af. Maak met behulp van de boter en de melk een stevige puree en breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg het slamengsel toe aan de puree en roer alles goed door elkaar. Direct serveren.

Serveertip

Een bal gehakt of een karbonaadje is hier lekkerder bij dan bijvoorbeeld rookworst...



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top