Toscaanse tonijntaart
- Italiaans, Tussendoortje
- 30-60 min.
Ingrediënten 8 recipe.people
8 lapjes bladerdeeg, 500 gram uien, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tonijn, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 3 eieren, 1 dl slagroom, peper en zout, 100 gram gemalen Parmezaanse kaas, 100 gram roomkaas.Benodigdheden
Springvorm van 26 cm doorsnee.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de lapjes bladerdeeg even ontdooien. Bekleed de licht ingevette taartvorm met het deeg en prik dit hier en daar met een vork. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak ze in de olijfolie goudbruin, met de geperste teentjes knoflook. Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse kruiden erdoor. Vul de vorm met het hete vis-uienmengsel. Klop de eieren met de slagroom, peper en zout. Meng de gemalen kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het wel goed vast met een beetje water. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven. 35-40 minuten.
Bak de taart eventueel in een combinatieoven: 350 Watt, 200 graden 17-2o minuten.