orientaal varkensvlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Varkensvlees met banaan en amandelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui
4 varkensfiletlapjes
4 eetl. geschaafde amandelen
peper
zout
4 eetl. boter
2 bananen
2 theel. kerriepoeder
4 eetl. sherry
4 eetl. sojasaus
4 eetl. mangochutney
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de ui schoon en snipper ze.
Snijd de varkensfiletlapjes aan reepjes.
Rooster in een droge koekepan de amandelen goudbruin(dit gaat heel snel!).

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout. verhit de boter en fruit de gesneden ui. Roer er kerriepoeder door en daarna het vlees. Op hoog vuur korte tijd om en om scheppen, het malse vlees is snel bruin en gaar. Intussen pel je de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de stukjes bij het vlees en voeg er meteen de sojasaus, de chutney en de sherry toe. Even goed doorwarmen.

Serveertip

Bestrooien met de geroosterde amandelen.
Serveren met gekookte mie en sperzieboontjes.

Laatste reacties

tonia avatar
tonia 27-04-1999

Hoi, Ik heb samen met de ui drie stengels prei meegebakken, uit de pan gehaald en daarna het vlees gebakken. Aan het eind de groenten nog even meegewarmd. Ben je helemaal in een keer klaar. Wij vonden het alle vier erg lekker. Groetjes, Tonia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten