1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kippensoep
  6. Nigeriaanse kippensoep

Nigeriaanse kippensoep

Door: dolf1205

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1? ltr Water,
5 Kippepoten,
1 el Paprikapoeder,
1 Citroen,
1 Paprika,
1 Ui,
3 Tomaten,
1 bl Tomatenpuree,
Tabasco, Zout, Peper.


Verder heb je nodig


Grote soeppan

Nigeriaanse kippesoep

kip met tomaten in soep

kip met tomaten in soep

Verrassend andere kippesoep !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook, voeg voldoende zout toe. Haal het vel van de poten, giet al het sap van de citroen er over en wrijf ze in met paprikapoeder. Kook de poten in 10 minuten gaar. Halveer de paprika en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en voeg deze met de paprika en de rest van het water, de peper en de tomatenpuree toe.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Doe er het laatste kwartier de in stukjes gesneden tomaten bij. Haal de kip uit de soep en haal het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de soep. Voeg wat druppeltjes tabasco toe en maak de soep op smaak af met peper en zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolf1205
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top