1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram gort, snufje zout, 1 kaneelstokje, 150 gram rozijnen, 100 gramuiker, 1 flesje bessensap.



Dat is een heel oud toetje dat je (over)grootmoeder als kind vast wel heeft gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de gort met 1 liter water weken. Kijk op de verpakking hoe lang dit moet. Soms wel 12 uur. Zet de pan met de gort en het weekwater op een hoog vuur. Als het kookt zet je het vuur laag. Kook hem zo in 1 uur gaar. Proef de gort, als hij zacht is, is hij goed. Doe er dan zout, kaneelstokje, rozijnen en suiker bij. Laat het nog 30 minuten doorkoken. Schenk het bessensap erover heen

Serveertip

Je kunt het warm of koud eten
Gruwelijk lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top