Chinese tomatensoep
- Chinees, Soep
- 30-60 min.
Een overheerlijke soep, vult behoorlijk
Ingrediënten 8 recipe.people
2 kg tomaten, 1 blikje tomatenpuree,150 gram tauge(sojascheuten voor de Belgen onder ons)2 sjalotten, 1 ei, 500 gram kipfilet, ketjap, peper,zout of vetsin, sambal 2 flinke tenen knoflook 2 theelepels suiker, bloem, boter, 4 kippenbouillonblokken, 25 gram boter, 3 eetlepels bloem, 2 ltr water.Benodigdheden
staafmixerVoorbereiding
Laat de kipfilet in ca. 2 ltr. water met de bouillonblokken de fijngesneden sjalotten gaar koken in een half uurtje
en snijdt de kipfilet fijn. Ontvel de tomaten en snijdt ze in stukjes.
Hak de knoflook fijn, Hak de tauge in stukjes
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan (niet bruin laten worden) en voeg de bloem toe, flink roeren en langzaam de bouillon toevoegen. De tomaten en de knoflook erbij en langzaam door laten koken /- 15 minuten, voeg het vlees toe en mix met de staafmixer tot een redelijk gladde soep is verkregen. De stukjes kip worden als het ware versplinterd.
Voeg daarna de kruiden en suiker naar smaak toe en de tauge en tomatenpuree en laat 5 minuutjes zachtes doorkoken, goed blijven roeren. Klop een ei los en voeg aan de soep toe terwijl deze nog een minuut kookt. Goed roeren
Serveertip
Heerlijk met kroepoek of stokbrood. Voor de liefhebbers kan er eerst wat atjar in het bord gelegd worden