Chinese tomatensoep

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.

Een overheerlijke soep, vult behoorlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
2 kg tomaten, 1 blikje tomatenpuree,150 gram tauge(sojascheuten voor de Belgen onder ons)2 sjalotten, 1 ei, 500 gram kipfilet, ketjap, peper,zout of vetsin, sambal 2 flinke tenen knoflook 2 theelepels suiker, bloem, boter, 4 kippenbouillonblokken, 25 gram boter, 3 eetlepels bloem, 2 ltr water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Laat de kipfilet in ca. 2 ltr. water met de bouillonblokken de fijngesneden sjalotten gaar koken in een half uurtje
en snijdt de kipfilet fijn. Ontvel de tomaten en snijdt ze in stukjes.
Hak de knoflook fijn, Hak de tauge in stukjes

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan (niet bruin laten worden) en voeg de bloem toe, flink roeren en langzaam de bouillon toevoegen. De tomaten en de knoflook erbij en langzaam door laten koken /- 15 minuten, voeg het vlees toe en mix met de staafmixer tot een redelijk gladde soep is verkregen. De stukjes kip worden als het ware versplinterd.
Voeg daarna de kruiden en suiker naar smaak toe en de tauge en tomatenpuree en laat 5 minuutjes zachtes doorkoken, goed blijven roeren. Klop een ei los en voeg aan de soep toe terwijl deze nog een minuut kookt. Goed roeren

Serveertip

Heerlijk met kroepoek of stokbrood. Voor de liefhebbers kan er eerst wat atjar in het bord gelegd worden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mathy48 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten