Zeebroodschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een heerlijke romige vis-ovenschotel met een spectaculaire broodrand.

Dit recept won in 1990 de 'Tip ovenschotelwedstrijd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui

1 kleine prei

1 vleestomaat

400 g kabeljauwfilet

100 g Noorse garnalen

35 g boter

100 g gerookte spekblokjes

400 g krielaardappeltjes

1 1/2 theelepel Provencaalse kruiden

zout, peper

1 pak witbroodmix (of bruin voor de liefhebber)

1 dl slagroom

1 dl droge witte wijn

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ovenschotel

Voorbereiding

Ui in dunne ringen snijden. Prei in dunne ringen snijden en wassen. Tomaat wasssen en in kleine stukjes snijden. Met keukenpapier vis droogdeppen en in stukjes snijden. In zeef garnalen schoonspoelen.

In pan 1 el boter verhitten en de spek 2 minuten bakken. Ui, prei en krielaardappeltjes toevoegen en nog 5 minuten laten bakken en af en toe omscheppen.

Vuur uitdraaien. Toevoegen: vis, garnalen, tomaat en Provencaalse kruiden. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.



In een kom brooddeeg maken van het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing en laten rijzen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden C. Wijde ovenschotel (2,5 liter inhoud) invetten. Tegen de rand van de ovenschotel het deeg uitdrukken.

In een steelpan slagroom en wijn aan de kook brengen.

Vismengesl in vorm scheppen en het wijn-roommengsel erover schenken. Op rooster in het midden van de oven de schotel in 30 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Serveertip

Met sla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjanstalknecht avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten