Kip met pompoen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2002

Zachte smaak van pompoen met wat extra pit!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 a 6 0ns kipfilet
2 uien gesnipperd
2 el kerriepoeder
1 blikje tomatenblokjes
8 ons pompoenblokjes
2 teentjes knoflook geperst
2 appels in blokjes
1 kippenbouillonblokje,
1 el olie
1 el zoete ketjap
0,5 liter water
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 319,14 kcal
Koolhydraten 24,38 g
Eiwitten 36,34 g
Vetten 7,10 g

Voorbereiding

pompoen schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. De kipfilet in stukjes snijden en kruiden met kerrie en zout.

Bereidingswijze

Olie verhitten en kipblokjes aanbakken. Ui en knoflook meebakken gedurende 1 minuut. Hierna tomatenblokjes en appelblokjes toevoegen en 1 min meebakken. De pompoenblokjes toevoegen en alles goed omscheppen. Water en het kippenbouillonblokje toevoegen. Alles circa 15 minuten door laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Serveren met gekookte rijst

Laatste reacties

Aurania avatar
Aurania 04-12-2015

heel erg lekker. We hebben tomatenpuree en knoflookpoeder gebruikt, wat moeilijk de hoeveelheid inschatten dan maar toch goed geslaagd.

ellebellien avatar
ellebellien 01-10-2009

Echt super lekker gerecht!! Heerlijke combinatie van hartig en zoet. Ik heb wel wat overtollig vocht af moeten gieten. Halve liter water is wat veel.

leeuw73 avatar
leeuw73 30-10-2006

Als de pompoen eenmaal ontleed is, eenvoudig te maken en erg lekker!!! We hebben genoten. Groetjes AnitaS

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten