Kip met pompoen
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-01-2002
Zachte smaak van pompoen met wat extra pit!
Ingrediënten 4 personen
5 a 6 0ns kipfilet2 uien gesnipperd
2 el kerriepoeder
1 blikje tomatenblokjes
8 ons pompoenblokjes
2 teentjes knoflook geperst
2 appels in blokjes
1 kippenbouillonblokje,
1 el olie
1 el zoete ketjap
0,5 liter water
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 319,14 kcal |
Koolhydraten | 24,38 g |
Eiwitten | 36,34 g |
Vetten | 7,10 g |
Voorbereiding
pompoen schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. De kipfilet in stukjes snijden en kruiden met kerrie en zout.
Bereidingswijze
Olie verhitten en kipblokjes aanbakken. Ui en knoflook meebakken gedurende 1 minuut. Hierna tomatenblokjes en appelblokjes toevoegen en 1 min meebakken. De pompoenblokjes toevoegen en alles goed omscheppen. Water en het kippenbouillonblokje toevoegen. Alles circa 15 minuten door laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Serveertip
Serveren met gekookte rijst
Laatste reacties
heel erg lekker. We hebben tomatenpuree en knoflookpoeder gebruikt, wat moeilijk de hoeveelheid inschatten dan maar toch goed geslaagd.
Echt super lekker gerecht!! Heerlijke combinatie van hartig en zoet. Ik heb wel wat overtollig vocht af moeten gieten. Halve liter water is wat veel.
Als de pompoen eenmaal ontleed is, eenvoudig te maken en erg lekker!!! We hebben genoten. Groetjes AnitaS