Appelkoek

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eieren, 250gr zelfrijzend bakmeel, 250gr boter, 250gr suiker, 4 appels, 1 snuifje zout, 1 zakje vanillesuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een kom, een roerstok, een mesje.

Bereidingswijze

Roer de boter tot room en voeg er suiker en vanillesuiker bij.
Voeg er al roerend de eieren een voor een bij.
Voeg al roerend het meel en het zout bij het beslag.
Doe de helft van het deeg in een beboterde vorm.
Schil de appels en verdeel ze in acht stukken, verwijder het klokhuis.
Schik de stukjes appel op het deeg in de vorm.
Bedek met de rest van het deeg.
Zet de appelkoek in een warme oven (180?) en bak ongeveer 1 uur.

Serveertip

Serveer op een mooi bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten