Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. babi ketjap

babi ketjap

Door: defrens

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2002

Ingrediënten 2 personen


400 gr. varkenspoulet, 2 uien, peper, ketoembar, knoflookpoeder, nootmuskaat, ketjap (veel!), citroensap van 1 citroen, 2 tomaten, 3 laurierbladeren



De molukse manier van babi ketjap maken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was het vlees in water met een scheutje azijn. Dep dit droog en kruid met peper, ketoembar, knoflookpoeder, nootmuskaat en ketjap. Laat dit een half uurtje marineren.

Bereidingswijze

Snij de uien fijn en doe ze in Koekenpan met olie. Kruid de uien met peper, ketoembar, knoflookpoeder en nootmuskaat. Voeg het vlees toe. Extra kruiden.
Braad het vlees bruin.
Voeg citroensap, de gesneden en ontvelde tomaten en de laurierbladeren toe.
Voeg ruim ketjap toe. Laat sudderen tot het geheel minder vochtig is. Voeg water toe en laat weer sudderen tot vocht bijna verdwenen is. Voeg weer ketjap toe, etc. Doe dit gedurende twee uur.
Selamat makan!

Serveertip

Als onderdeel van een rijsttafel, of gewoon lekker met rijst en een salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top