Lemon curd

  • Engels,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-01-2002
  • Lemon curd

    Lemon curd

    Lemon curd

Dit traditioneel Engelse fruit smeersel is zalig op een sandwich of scones. Maar het is ook onmisbaar in de frisse en al even Engelse "Lemon merinque pie".(zie recept)
.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kleine citroenen,
75 gr boter,
100 gr witte basterd suiker,
2 losgeklopte eieren,
1 pot met deksel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed.

Serveertip

bron: De Engelse Country keuken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tina1951 avatar
tina1951 05-01-2019

Kan ik dit ook met boterkoek bakken als toplaag ???

tina1951 avatar
tina1951 05-01-2019

Kan ik dit ook met boterkoek bakken als toplaag ???

MoniqueDu avatar
MoniqueDu 31-03-2013

Het was heerlijk! Het originele recept gebruikt, maar ik had 1 grote citroen in plaats van 2 kleintjes. Heb het gemaakt voor het Paasontbijt, op Matze crackers en op scones (die met Mascarpone, jammie!)

Missmuts avatar
Missmuts 30-12-2012

Ik heb dit recept gemaakt met ipv suiker, 50 gram honing en ongeveer 20 druppels stevia. Heerlijk zoet/zuur. Persoonlijk eet ik het liefs krenten of mueslibrood bij lemon curd. Het is trouwens ook erg lekker van andere citrusvruchten zoals limoenen.

Mzje avatar
Mzje 20-08-2012

Kun je dit ook maken met zoetstof (stevia) ipv de suiker? Ben èrg gek op lemoncurd en allerlei recepten ermee, maar mag even geen suiker! Alvast dank!

Smoelum avatar
Smoelum 21-04-2012

Het smaakte heerlijk! met een beetje kwark en toefje slagroom! Ik heb in het recept riet suiker gedaan i.p.v basterd suiker.

carodun avatar
carodun 01-04-2002

Zalig. Ik kende het niet maar was nieuwsgierig. Het wordt een romig smeerseltje, niet al te vloeibaar. In combinatie met clotted cream of slagroom erg lekker!! Heb het ook kant en klaar gezien bij de AH, maar denk niet dat ik die ooit ga kopen! Jammer dat het zo kort houdbaar is!!

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 09-01-2002

werkelijk erg lekker, ik neem het mee. Dank je wel. Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten