Mexicaanse ontbijt tortillas

  • Mexicaans, Ontbijt
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gram spinazie, gewassen en gesneden(gehakt)
450 gram gekookte bruine rijst , 300 gram diepvries maiskorrels, 2dl salsa,
6 (volkoren) tortillas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de rijst de avond ervoor, zeker bruine rijst moet je lang koken (?45 min)! En je kan de spinazie ook een avond van tevoren wassen en hakken, dan hoef je 'smorgens niet zo veel te doen. Je moet dan wel voordat je de spinazie gaat koken, er wat water over heen druppelen.

Bereidingswijze

Doe de spinazie in een sauspan met aanhangend water van het wassen. Kook, al roerend tot de spinazie net geslonken is.(? 2 minuten) Doe het in een vergiet enlaat het goed uitlekken.

Doe de bruine rijst, mais, en de salsa (gepelde, gehakte tomaten(blik) met koriander, chilipeper, beetje komijnpoeder(djintan) ,zout en eventueel wat knoflook) of kant en klare salsa(is lang niet zo lekker) in de sauspan.
Verwarm het al roerend tot het door en door heet is. Roer de spinazie erdoor.

Doe op iedere tortilla een 'lijn' van de groentemix en rol ze op.

Serveertip

Ook lekker met geraspte kaas erover en dan even onder grill of in de magnetron.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lisafred avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten