1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse ontbijt tortillas

Mexicaanse ontbijt tortillas

  • Mexicaans, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2002

Ingrediënten 6 personen


750 gram spinazie, gewassen en gesneden(gehakt)
450 gram gekookte bruine rijst , 300 gram diepvries maiskorrels, 2dl salsa,
6 (volkoren) tortillas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst de avond ervoor, zeker bruine rijst moet je lang koken (?45 min)! En je kan de spinazie ook een avond van tevoren wassen en hakken, dan hoef je 'smorgens niet zo veel te doen. Je moet dan wel voordat je de spinazie gaat koken, er wat water over heen druppelen.

Bereidingswijze

Doe de spinazie in een sauspan met aanhangend water van het wassen. Kook, al roerend tot de spinazie net geslonken is.(? 2 minuten) Doe het in een vergiet enlaat het goed uitlekken.

Doe de bruine rijst, mais, en de salsa (gepelde, gehakte tomaten(blik) met koriander, chilipeper, beetje komijnpoeder(djintan) ,zout en eventueel wat knoflook) of kant en klare salsa(is lang niet zo lekker) in de sauspan.
Verwarm het al roerend tot het door en door heet is. Roer de spinazie erdoor.

Doe op iedere tortilla een 'lijn' van de groentemix en rol ze op.

Serveertip

Ook lekker met geraspte kaas erover en dan even onder grill of in de magnetron.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisafred


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisafred
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top