1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. kabak ve kofte (courgette - lamsgehaktballetjes)

kabak ve kofte (courgette - lamsgehaktballetjes)

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2002

Ingrediënten 6 personen


** 600 gram courgettes ** zout ** 2-3 eetlepels olijfolie ** 2 middelgrote uien ** 1-2 teentjes knoflook ** 600 gram lamsgehakt ** 100 gram feta
** 1 eetlepel muntblaadjes, het liefst gedroogd ** 2 eieren ** versgemalen zwarte peper ** bloem ** olie om te bakken



Een verrukkelijk frisse combinatie uit Turkije van lamsgehakt en courgette.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

** Schil de courgettes en snijd deze in de lengte doormidden. Strooi er zout overheen en laat dit minimaal een uur intrekken. ** Rasp of snipper ondertussen de uien fijn. ** Prak de feta helemaal fijn (verkruimelen).

Bereidingswijze

** Spoel de courgettes goed af onder koud water en knijp al het vocht eruit. Snijd ze zo fijn mogelijk. ** Verwarm de olie in de koekenpan en bak de ui tot deze heel zacht is. ** Voeg de knoflook en de courgette toe. ** Roer alles goed door elkaar en bak het groentenmengsel 10 a 15 minuten op een laag vuur. ** Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. ** Meng het vlees, de kaas, de munt en de eieren er doorheen. ** Kruid het mengsel met peper en zout en kneed het mengsel totdat het goed zacht en mals is. ** Draai er kleine balletjes van en rol deze door de bloem. ** Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

** Warm zijn de balletjes het lekkerst, maar afgekoeld zijn ze ook lekker. Ook nog de volgende dag.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_bulthuis


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_bulthuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top