Een verrukkelijk frisse combinatie uit Turkije van lamsgehakt en courgette.
** Schil de courgettes en snijd deze in de lengte doormidden. Strooi er zout overheen en laat dit minimaal een uur intrekken. ** Rasp of snipper ondertussen de uien fijn. ** Prak de feta helemaal fijn (verkruimelen).
** Spoel de courgettes goed af onder koud water en knijp al het vocht eruit. Snijd ze zo fijn mogelijk. ** Verwarm de olie in de koekenpan en bak de ui tot deze heel zacht is. ** Voeg de knoflook en de courgette toe. ** Roer alles goed door elkaar en bak het groentenmengsel 10 a 15 minuten op een laag vuur. ** Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. ** Meng het vlees, de kaas, de munt en de eieren er doorheen. ** Kruid het mengsel met peper en zout en kneed het mengsel totdat het goed zacht en mals is. ** Draai er kleine balletjes van en rol deze door de bloem. ** Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
** Warm zijn de balletjes het lekkerst, maar afgekoeld zijn ze ook lekker. Ook nog de volgende dag.
mowi 02-03-2006
Lijkt me herlijk. Ik maak het morgen voor m'n schoonouders, die volgende week naar Turkije gaan.