1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Pasta al tonno

Italie: Pasta al tonno

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2002

Ingrediënten 2 personen


150-200 gr pasta naar keuze, 1 blikje tonijn op olie, halve liter tomatensaus, 1 uitje, 1 teentje knoflook uit de knijper, zout en peper


Verder heb je nodig


Diepe, niet te grote pan


Pasta met tonijnsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het uitje heel klein en fruit het in olijfolie. Prak de tonijn fijn met een vork en doe het bij het uitje. Zout, peper en knoflook toevoegen. Goed doorscheppen. Tomatensaus erbij schenken en aan de kook brengen. Laat de saus een minuut of 20 zachtjes doorkoken. Ondertussen de pasta koken volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de pasta met een flinke schep saus.

Serveertip

De Italianen eten pasta tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht (primo piatto), de porties moeten dus niet te groot zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marsupia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marsupia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top