1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. farfalle met gorgonzolasaus

farfalle met gorgonzolasaus

Door: kenso

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gr. gedroogde farfalle; 175 gr. gorgonzola zonder korst en in blokjes; 150 ml room; snufje kristalsuiker; 2 tl. fijngehakte verse salie; zout en gemalen zwarte peper.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Doe ondertussen de gorgonzola en de room in een middelgrote steelpan. Voeg de suiker toe en een flinke hoeveelheid gemalen zwarte peper. Verwarm voorzichtig, onder voortdurend roeren, tot de kaas is gesmolten. Neem de pan van het vuur.
3. Giet de pasta goed af en doe hem terug in de pan waarin u hem gekookt hebt. Giet de saus erbij.
4. Voeg de gehakte salie er aan toe en meng alles op een middelhoog vuur tot de pasta gelijmatig bedekt is. breng op smaak,. Voeg zonodig nog wat zout toe.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kenso
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top