1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Provencaalse knolselderij

Provencaalse knolselderij

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2002

Ingrediënten


1 knolselderij, in blokjes
1 winterwortel, in schijfjes
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook uit de pers
1 rode paprika, in reepjes
1 tl provencaalse kruiden
1 el tomatenpuree
2 dl kruidenbouillon
zout
peper
50 g geraspte kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de knolselderij en wortel. Smelt de boter en fruit de ui met de knoflook lichtbruin, voeg de overige groenten toe en laat ze meesmoren tot alles goed heet is. Strooi er de kruiden over en roer de tomatenpuree erdoorheen. Schenk de bouillon erbij en laat alles ongeveer 10 min. op een laag pitje gaar sudderen. Op smaak brengen met peper en zout. Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal, strooi er de kaas eroverheen en plaats de schaal onder de grill tot de kaas uitgesmolten is en bruin wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top