Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Champignonsaus

Champignonsaus

Door: ketzer

  •  , Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2002

Ingrediënten 4 personen


40 gr. boter500 gr. champignons2 sjalotjes, gesnipperd1 eetl. fijngehakte peterselie1 theel. oregano1/4 l. droge witte wijn3,5 dl. bouillon, warm1 1/2 eetl. tomatenpuree1 1/2 eetl. maiszetmeel3 eetl. koud water3 eetl. creme fraicheeen paar druppels Worcestershire sauceeen paar druppels tabascozout en peper



Heerlijke volle saus voor bij vlees(vervanger)/gevogelte.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De champignons schoonborstelen en in niet te dunne plakjes snijden. De peterselie fijnhakken en de sjalotjes snipperen.

Bereidingswijze

Verhit de boter op middelhoog vuur in een Braadpan. Voeg de champignons, de sjalotjes, de peterselie en de oregano toe en laat 10 minuten fruiten. Bestrooi met wat zout en peper.Blus af met de witte wijn en laat 4 minuten op hoog vuur inkoken.Roer er de bouillon, de tomatenpuree, de Worcestershire sauce en de tabasco door. Roer goed en laat 8-10 minuten op laag vuur zachtjes koken.Roer het maiszetmeel aan met het koude water. Bind de saus en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.Roer de creme fraiche door de saus en warm nog 2 minuten door.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ketzer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top