indische boerenkoolschotel
- Internationaal, Ovenschotel
- 60-120 min.
Deze stamppot uit de oven zet ik in de winter al m'n familie en vrienden voor. Smullen!!!
Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen; zout en peper; 800 gr gesneden boerenkool; 2 uien; 1 stukje gemberwortel (2 cm); 1 blikje ananasstukjes (225 gr); 20 gr boter; 3 teentjes knoflook; 2 el milde kerriepoeder; 400 gr rundergehakt; 2,5 dl kokosmelk (blikje); 1/2 vleesbouillontablet; 80 gr gemalen kokos.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 847,63 kcal |
Koolhydraten | 71,05 g |
Eiwitten | 35,71 g |
Vetten | 43,11 g |
Bereidingswijze
Breng de aardappels in een grote pan water aan de kook. Leg er de boerenkool op en kook op laag vuur in een gesloten pan in ca. 25 minuten gaar. Voeg zonodig iets water toe. Snipper de uien en rasp de gemberwortel. Laat de ananas uilekken (bewaar het vocht). Fruit de ui zachtjes in de boter. Voeg de uitgeperste knoflook, de gember en de kerrie toe en laat nog zachtjes 4 minuten bakken. Voeg het gehakt toe en werk het al bakkend los met een vork. Voeg de kokosmelk, het bouillontablet, de ananas en 1/2 dl van het ananasvocht toe en laat het gehakt zaxhtjes ca. 15 minuten sudderen. Verwarm de oven voor op 185 graden. Rooster in een droge koekepan al omschuddend 50 gr van de kokos. Giet de aardappels af en stamp de massa samen met de geroosterde kokos tot een puree. Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal. Schep de gehaktsaus erop en bestrooi met de rest van de kokos. Laat de schotel in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin kleuren.