1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2002

Ingrediënten 2 personen


5 tenen knoflook
6 el olie
2 tl sambal
6 el bruine basterdsuiker
2 el pindakaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een kleine pan (steelpan) en pers de knoflook. Laat deze even in de olie bakken totdat ze licht begint te kleuren. Laat de olie wat afkoelen en voeg 200 ml water toe. Maak het weer warm en voeg al roerend de pindakaas toe. Blijven roeren totdat er een dikke saus ontstaat. Als het te dik is water toevoegen totdat de gewenste dikte is ontstaan. Als de saus te dun is kun je het wat dikker maken met maizena. Daarna de sambal en de basterdsuiker toevoegen en eventueel wat ketjap manis.

Serveertip

Lekker bij de nasi of gewoon bij een patatje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marina71


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marina71
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top