Haricots verts in rauwe ham
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Een eenvoudig te bereiden bijgerecht/groentegerecht met een chique uitstraling
Ingrediënten 4 personen
150 gram haricots verts, zout, 4 plakjes rauwe ham (iets dikker gesneden), 1 bakje bieslookpesto (100 gr. huistraiteur AH), 1 eetlepel olijfolieBenodigdheden
pan, scherp mes, koekenpan, zeef
Voorbereiding
Snijdt van de haricots verts de puntjes af en was ze. Kook ze in ca. 5 minuten in een pan met ruim water en wat zout beetgaar.
Spoel ze daarna af, in een zeef, onder koud
stromend water en laat ze uitlekken.
Halveer de plakjes ham in de lengte en bestrijkt ze met de bieslookpesto. (gebruik hiervoor 2 a 3 eetlepels). Verdeel nu de haricots verts in 8 porties, leg zo'n pakketje op een plakje rauwe ham, en rol dit
dan samen op.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de hamrolletjes in 2 a 3 minuten knapperig bruin.
Serveertip
Leg de pakketjes op 4 borden naast het hoofdgerecht