Haricots verts in rauwe ham

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Haricots verts in rauwe ham

    Haricots verts in rauwe ham

    Haricots verts in rauwe ham

  • Haricots verts in rauwe ham

    Haricots verts in rauwe ham

    Haricots verts in rauwe ham

Een eenvoudig te bereiden bijgerecht/groentegerecht met een chique uitstraling

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram haricots verts, zout, 4 plakjes rauwe ham (iets dikker gesneden), 1 bakje bieslookpesto (100 gr. huistraiteur AH), 1 eetlepel olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

pan, scherp mes, koekenpan, zeef

Voorbereiding

Snijdt van de haricots verts de puntjes af en was ze. Kook ze in ca. 5 minuten in een pan met ruim water en wat zout beetgaar.
Spoel ze daarna af, in een zeef, onder koud
stromend water en laat ze uitlekken.
Halveer de plakjes ham in de lengte en bestrijkt ze met de bieslookpesto. (gebruik hiervoor 2 a 3 eetlepels). Verdeel nu de haricots verts in 8 porties, leg zo'n pakketje op een plakje rauwe ham, en rol dit
dan samen op.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de hamrolletjes in 2 a 3 minuten knapperig bruin.

Serveertip

Leg de pakketjes op 4 borden naast het hoofdgerecht

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chezrian avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten