Hollandse hangop

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2002

Keilekkkkerrrrrrr !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 l volle yoghurt (van koeien)
2 dl slagroom (ook van koeien)
1 klein blikje fruit (mandarijntjes)
60-75 gram suiker (naar smaak) van eeeeh...
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
garde/ mixer met gardes (net zo makkelijk)
1 grote pan (geen dakpan)
1 thee- of neteldoek

Voorbereiding

Thee- neteldoek spannen over de pan d.m.v. brede (PTT) elastiek. Yoghurt erin gieten en minimaal 8 uur (GEKOELD!, anders krijg je schimmelkaas!) laten staan.

Bereidingswijze

Slagroom met suiker kloppen
Yoghurt bij slagroom voegen
Vruchten uitlekken en bijvoegen
Voorzichtig omslaan (niet kloppen, anders wordt het boter!)

Serveertip

Enkele vruchtjes bovenop leggen en evt. met slagroom (spuitbus)afwerken
Tot maximaal 6 uur na bereiding te gebruiken. Anders eet iemand anders het op.

Laatste reacties

mmmmarianne avatar
mmmmarianne 04-06-2008

Ziet er geweldig en heerlijk uit maar oooooeeeee.... wel veel koolhydraten. Ik neem hem wel mee voor af en toe voor het lekkere :-)

tomdoomen avatar
tomdoomen 21-10-2002

Keilekker !!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten