ingelegde citroenen

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • > 120 min.

Citroenen smaken minder zuur als ze in zout worden ingelegd. Het is eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
sappige citroenen
grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe 2 theelepels grof zout in een met soda en heet water omgespoelde weckfles. Snijn de citroenen boven een bord (om het sap op te vangen) in de lengte bijna doormidden (niet helemaal doorsnijden, want de helften moeten aan elkaar blijven zitten). Verwijder de pitjes. Leg 1 eetlepel zout op het snijvlak, leg de helften op elkaar en doe de citroen in de weckfles. Herhaal dit met de overige citroenen. Druk de citroenen stevig aan en vul de pot. Giet het sap van 1 citroen in de pot. Sprenkel grof zout over de citroenen en bedek ze met kokend water. Sluit de weckfles en laat hem 3-4 weken op een warme plaats staan. Maak je geen zorgen als er een dun, wit laagje aan het oppervlak of op de citroenen verschijnt. Dit kan er zo afgespoelde worden en kan geen kwaad.

Serveertip

De citroenen in een eenmaal geopende pot zijn een jaar houdbaar buiten de koelkast. Een laagje olie op het oppervlak zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft.

Je kunt ook 1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 6 gekneusde korianderzaadjes, 3 zwarte peperkorrels en 1 laurierblaadje toevoegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petrap34 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten