1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jeanne's kipfilet

Jeanne's kipfilet

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr. kipfilet, 50 gr. boter, 2 eetl. bloem, 1 dl. koffieroom, nootmuskaat, 2 eetl. geraspte oude Goudse kaas, 1 blik asperges, paprikapoeder, zout



Met heerlijke aspergesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Open het blikje asperges en vang het vocht op

Bereidingswijze

Verhit 25 gr. boter in de koekenpan en laat de kipfilet hierin in 10 min. gaar worden met het deksel op de pan, smelt de rest van de boter en roer er de bloem door, laat dit een paar minuten zachtjes koken en roer er dan geleidelijk 4 eetl. aspergevocht uit het blik door en vervolgens de koffieroom, blijf op een laag vuren roeren tot een gebonden saus is ontstaan, los er dan de kaas in op en breng het op smaak met een snufje zout en nootmuskaat, laat hierin de asperges warm worden maar zorg dat het niet kookt, giet de saus over de kipfilets en bestuif het geheel met wat paprikapoeder

Serveertip

Heerlijk met toast en een blond glas bier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top