1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. sate-saus

sate-saus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-12-2001

Ingrediënten 8 personen


1 pot pindakaas (Calve voor de juiste smaak)3 teentjes knoflook, 1 ui, een theelepel Ketoembar, 1 theelepel Laos, 1/2 theelepel Djinten, een stukje Trassi, 2 Kemerie nootjes, 4 theelepels suiker een beetje zout, water, Sambal, olie en Ketjap manis (Ketjap Medja van Kaki Tiga)


Verder heb je nodig


Pan, kleine rasp, theelepel, en kleine houtenlepel.


Sate-saus maar dan een beetje ingewikkelder dan normaal gebruikelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui snijden in kleine snippers en de knoflook heel fijn snijden.Kemerienootjes raspen.

Bereidingswijze

Een scheutje olie in de pan doen, ui, Ketoembar, laos, Djinten, theelepel Sambal en trassie in de olie licht aanbakken, dan de knoflook en de kemerienootjes toevoegen.Daarna drie Deciliter water toevoegen, de suiker en het zout. De pan van het vuur nemen en de pindakaas in de saus verroeren en niet meer
verwarmen.Ketjap toevoegen en water zodat een gebonden saus ontstaat. De saus naar eigen smaak met ketjap of met water verdunnen.Kort voor het gebruik nazien of de saus niet te dik is geworden en eventueel weer met wat water verdunnen. Let op de saus mag wel warm gemaakt worden maar niet koken. (langzaam verwarmen anders koek de saus aan en drijft er teveel olie bovenop.

Serveertip

Serveren met kip of varkensvlees



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van g.j.koningstein


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van g.j.koningstein
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top