1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: vifke

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 prei, 2 wortelen, 1 takje selder, laurier, tijm, 150 g
sojascheuten (tauge), 150 g kippefilet, 1 1/2 l water, 1
kippebouillonblokje, 1 klein bosje Chinese vermicelli, peper en zout,
1 ei, een scheutje melk



Lekker soepje /Chinees op Belgische wijze

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer het ei los met een scheutje melk. Giet in een platte schaal.
Kruid met peper en zout en bak in de microgolfoven (onafgedekt 50% ,
3 min.) Laat afkoelen en snij de omelet in reepjes.

Bereidingswijze

Was en reinig de
groenten, Snijd ui, prei en selder fijn en rasp de wortelen grof.
Snijd de kipfilet in kleine reepjes. Doe de groenten, kip en de
kruiden met een 1/2l water in een grote schaal. Breng aan de kook in
de microgolfoven (afgedekt koken 100%, 7-10 min). Voeg het
bouillonblokje, de sojascheuten en de vermicelli toe. Leng aan met
warm water. Plaats in de microgolfoven (afgedekt, 70% 20-25 min.)
Voeg de eieren toe.
Plaats nog even in de microgolfoven (afgedekt, 100%, 1 min.)




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top