Indisch Gehaktbrood

  • Indonesisch, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2001

Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

De nasikruiden 10 minuten in ca. 1/2 dl heet water weken.

Bereidingswijze

De ham fijn snijden. In een kom gehakt met kruiden, ham, knoflook, eieren, paneermeel, ketjap manis en sambal door elkaar kneden. Het gehakt overdoen in een kleine cakevorm en de vorm minstens 1 uur in de koelkast zetten. De oven voorverwarmen op 200 graden. De cake ca. 30 minuten in het midden van de oven bakken. Daarna uit de vorm halen. Verrukkellijk met satesaus.

Serveertip

I

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hog123 avatar
hog123 10-03-2005

Hallo Marianne, Ik heb je gehaktbrrod uitgeprobeert nou het was echt lekker we hebben er dus heerlijk van gesmuld, het zal een volgende keer zeker niet ontbreken als ik weer indisch ga koken Bedankt Maria

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2003

Hoi Marianne, Je recept afgelopen zaterdag (als onderdeel van een buffet) gemaakt. We hebben het recept iets uitgebreid door in het midden van het brood wat hardgekookte eieren mee te bakken. Staat wat leuker als je plakken snijdt. Satesaus erbij gegeven. Liep als een trein. Bedankt voor het recept! Groeten, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten