Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Indisch Gehaktbrood

Indisch Gehaktbrood

Door: marianneoud

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2001

Ingrediënten 10 personen


500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.


Verder heb je nodig


Oven


Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De nasikruiden 10 minuten in ca. 1/2 dl heet water weken.

Bereidingswijze

De ham fijn snijden. In een kom gehakt met kruiden, ham, knoflook, eieren, paneermeel, ketjap manis en sambal door elkaar kneden. Het gehakt overdoen in een kleine cakevorm en de vorm minstens 1 uur in de koelkast zetten. De oven voorverwarmen op 200 graden. De cake ca. 30 minuten in het midden van de oven bakken. Daarna uit de vorm halen. Verrukkellijk met satesaus.

Serveertip

I



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top